У Харкові суд взяв під варту директора підприємства, якого підозрюють у спробі заволодіти 2,5 мільйонами

Керівник підприємства, яке поставило на Харківський бронетанковий завод неякісні запчастини, може вийти під заставу

Київський районний суд Харкова призначив директору запорізького приватного підприємства, якого підозрюють у спробі заволодіти 2,5 мільйонами гривень державних коштів, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

Прокуратура у суді наполягала на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою. Серед ризиків називали можливість переховуватися від слідства та впливати на свідків.

Проте суд у своєму рішенні зазначив можливість внесення застави. Її розмір 210 тисяч гривень.

Директору підприємства повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України (закінчений замах на привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що влітку 2019 року одна з комерційних фірм, що знаходиться в Запорізькій області, поставила на харківський бронетанковий завод трансмісії для танків Т-64 і Т-80.  Поставку зробили у рамках виконання державного оборонного замовлення. 

Запчастини виявилися технічно несправними. Виявилося, що замість нових комплектуючих, фірма відправила на завод такі, що вже були у використанні. 

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Міністерстві оборони України підтвердили, що корпуса для БТРів, виготовлених на Харківщині, дійсно мають дефекти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися