У вагоноремонтного заводу Харківщини можуть збільшитися замовлення: так каже міністр

Підприємству до кінця року дадуть замовлення на ремонт вагонів в повному обсязі

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пообіцяв повернути вагоноремонтному заводу в Панютине колишнє замовлення на ремонт 1223-х залізничних вагонів. Про це повідомляє пресслужба Лозівської міської ради.

Глава міністерства запевнив, що підприємству до кінця року дадуть замовлення на ремонт вагонів в повному обсязі.

Як відомо зараз працівники вагоноремонтного заводу знаходяться на межі страйку. Люди вже готові блокувати залізницю. З-за того, що немає замовлення від держави адміністрація запровадила на підприємстві 4-денний робочий тиждень. Зараз робітники займаються, в основному, розрізанням вагонів, списаних у силу своєї зношеності.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в середині червня на "Електротяжмаші" весь день проходили обшуки, за підсумками яких двом топ-чиновників підприємства повідомили про підозри. Одного з керівників підозрюють у службовій недбалості, другого - в розтраті. Слідство вважає, що завод, фінансове становище якого було під загрозою, постачав обладнання за заниженою ціною в Росію.
Нагадаємо, в ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 років посадовими особами підприємства при відсутності контролю за забезпеченням прибутковості з боку його керівника укладено низку свідомо збиткових угод. Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою постачання агрегатів і запчастин для теплотягів в обхід санкцій відбувалася безпосередньо з Брянським машинобудівним заводом, який є найбільшим виробником маневрових і магістральних теплотягів в Російській Федерації. Всі розрахунки, продовжують в прокуратурі, проводилися в російських рублях. При цьому продукція ДП, яка і так знаходиться у вкрай важкому фінансовому становищі, реалізовувалася за ціною, значно нижче фактичної собівартості. За попередньо встановленими даними, в результаті здійснення лише двох постачань тягових агрегатів державному підприємству завдано збитків на суму 1 млн 100 тис. грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися