У Харківській області з'явилася нова карта: у Раді затвердили райони регіону

У документі йдеться, що межі районів визначаються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, що входять до складу відповідного району

Верховна Рада проголосувала за постанову "Про утворення і ліквідації районів", яке передбачає новий адміністративно-територіальний поділ Харківської області. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

У Харківській області з'явилося сім нових районів: Ізюмський, Красноградський, Куп'янський, Лозівський, Люботинський, Харківський та Чугуївський.

У документі йдеться, що межі районів визначаються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, що входять до складу відповідного району.

У постанові також йдеться, що вибори депутатів районних рад ліквідованих районів не проводяться. Центральній виборчій комісії доручено забезпечити формування виборчих округів і проведення місцевих виборів згідно з новим адміністративно-територіальним устроєм.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 18 липня.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, голова облради Сергій Чернов заявив, що скорочення кількості районів у Харківській області з 7 до 4, яке підтримав комітет Верховної Ради, незаконно, неаргументовано і послаблює інтереси національної безпеки України. Він підкреслив, що профільний комітет Верховної Ради не має юридичного права, згідно з законом України про комітети Верховної Ради, вносити зміни в текст проєкту постанови, розробником якого є Кабмін. Цей факт підтвердило юридичне управління українського парламенту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися