У Харкові почали будувати дорогу через "Барабашово": будівництво намагаються заблокувати пікетники (фото)

Близько 30 людей влаштували протест проти будівництва скандальної дороги

У понеділок, 20 липня в районі супермаркету "Рост" (станція метро "Київська") почалося будівництво нової дороги протяжністю 2,2 км, що з'єднає вулицю Шевченка та проспект Ювілейний. Про це пише Харків Times з посиланням на пресслужбу міськради.

Будівництво дороги розбили на чотири ділянки, перший - від вулиці Моісеївської до метромосту, його довжина становить 472 метри.

За інформацією видання, початок будівництва супроводжується пікетом, в якому беруть участь близько 30 осіб. Вони вийшли на акцію з плакатами в руках, на яких написано: "Побудуйте дорогу в об'їзд ринку", "Кернес, не забирай наше майбутнє". Повідомляється, що протестувальники встановили намети та планують влаштувати цілодобове чергування, перешкоджаючи будівництву дороги.

Дорогу від вул. Шевченка до пр. Ювілейного планується завершити в кінці 2021 року. В ході будівництва дороги буде побудований міст через річку Харків, потім - естакади в районі вул. Шацької. Після створення нової дороги буде продовжений вектор руху від пр. Ювілейного до ст. м. "Київська". Крім того, планується реконструювати перехрестя в районі супермаркету "Рост", збільшити кількість смуг руху і розширити перехрестя пр. Ювілейного - вул. Академіка Павлова.

Як раніше писали "Коментарі", мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що міська влада готова до можливих протестів в ході будівництва дороги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися