Стала відома вартість дороги через "Барабашово"

Будівництво розділили на чотири ділянки

Дорога з Салтівки в центр пройде повз супермаркету "Рост" на станції метро "Київська". Про це повідомляє "Медіапорт".

Видання, посилаючись на заступника Харківського міського голови Євгена Водовозова, пише, що будівництво розділили на чотири ділянки.

“Ми починаємо з вулиці Мойсеївської до метромоста, це перший ділянку, 472 метри, якщо я не помиляюся. Буде ще міст через річку Харків, буде один насип, точніше, естакада і далі - вихід до проспекту Ювілейного. Розбиті все це на чотири ділянки. Ми з вами свідки того, як це будівництво почалося", - повідомив Водовозов.

За розрахунками мерії, нова дорога має розвантажити рух з Салтівки в центр міста.

“Виграш складе, за оцінками фахівців, до 20 хвилин. Зараз у нас пропускна здатність вулиці Мойсеївської близько 400-450 автомобілів, до 500 в годину. З урахуванням цієї дороги ми зможемо пропускати до 2000 автомобілів на годину", - додав заступник мера.

Разом з будівництвом дороги також будуть виконуватися паралельні проєкти.

“Це проєкти розширення частини Академіка Павлова, це окремий проєкт в зоні перехрестя, це зміна схеми організації дорожнього руху, розширення в'їзду на вулицю Шевченка, відразу за перехрестям, який з'явиться тут і зараз. Загальна протяжність дороги - в районі 2 км 100 м, де 2,2 км", - розповів Водовозов.

Роботи на першій ділянці веде турецька компанія "Блек Сі Консорціум", партнером якої в Україні є група "DCH" бізнесмена Олександра Ярославського. За результатами тендеру, будівництво першої ділянки дороги буде коштувати 96154500 млн грн.

Завершити роботи планують до кінця наступного року.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, початок будівництва супроводжується пікетом, в якому беруть участь близько 30 осіб. Вони вийшли на акцію з плакатами в руках, на яких написано: "Побудуйте дорогу в об'їзд ринку", "Кернес, не забирай наше майбутнє". Повідомляється, що протестувальники встановили намети і планують влаштувати цілодобове чергування, перешкоджаючи будівництву дороги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися