У Харківській області пенсіонер зібрав майже 400 кілограмів батарейок (фото)

Відпрацьований матеріал виїхав на перероблення в Румунію

У селищі Борова, що на Харківщині, місцевий житель Віктор Шаховський зайнявся збором використаних батарейок. Про це повідомляє Укрінформ.

В результаті його ініціативи в липні цього року вийшло відправити в Румунію на перероблення майже 400 кілограмів відпрацьованого матеріалу.

"Ще у 2016 році в інтернеті побачив інформацію про проєкт "Батарейки, здавайтеся". Відразу записався до них у волонтери та почав збирати батарейки. Вони вислали плакати, ми розвісили по селищу, і домовилися з магазинами, де продають батарейки, що в них розміститься по місткості для збору відпрацьованих батарейок. Накопичилося 383 кілограми", - розповів пенсіонер.

Батарейки складали в пластикові місткості від 5 літрів і зберігали у гаражі, який безкоштовно дала під збір вторсировини місцева мешканка. Зараз пенсіонер продовжує збирати вторинної сировини для перероблювання. У гаражі тепер складуються макулатура, скляні та пластикові пляшки.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Комунальне підприємство "Муніципальна компанія поводження з відходами" Харківської міськради збирається витратити 275 тисяч гривень бюджетних коштів на 14 контейнерів для роздільного збору відходів. Це не перший випадок подібної закупівлі - у квітні місто вже набував точно такі ж контейнери.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися