На Харківщині Слобожанська митниця відправила в суд 500 справ на суму 14 мільйонів

За червень - місяць в суди пішло 63 справи про порушення митних правил на суму 1,9 мільйона гривень

З початку 2020 року Слобожанська митниця віддала на розгляд до суду 512 справ про порушення митних правил на суму 14,2 мільйона гривень. Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Також там розповіли, що лише за червень - місяць в суди пішло 63 справи про порушення митних правил на суму 1,9 мільйона гривень.

За результатами розгляду справ протягом перших шести місяців суд вирішив конфіскувати безпосередніх предметів порушення митних правил на суму 2,8 мільйона гривень і накласти штрафів на суму 4,7 мільйона гривень. Штрафів стягнули на суму 452 тисяч гривень.

У червні за результатами розгляду справ суд вирішив конфіскувати предмети порушення митних правил на суму 431 тисяча гривень і накласти штрафи на суму 720 тисяч гривень. Штрафів стягнули майже на 90 тисяч гривень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, скорочення обсягів митного оформлення зараз не спостерігається. Так, у червні було оформлено 11097 митних декларацій, що на 16% більше, ніж у травні (9567), та на 11% більше показника квітня (9966). Такої кількості вийшло досягти завдяки сервісу "єдине вікно" та процедурою електронного декларування. Завдяки електронним технологіям ввезення товарів на територію України, які підлягають заходам офіційного контролю, здійснюється вчасно і в повному обсязі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися