У Харкові пройшов мітинг проти перемир'я на Донбасі (фото)

Близько трьохсот чоловік взяли участь в акції "Захисти захисників — захисти Україну"

У понеділок, 27 липня, близько трьохсот осіб брали участь в акції "Захисти захисників — захисти Україну" під стінами Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА). Акція почалася о 19:00, пише Kharkiv Today.

Мітингувальники виступали проти "повного всеосяжного перемир'я" у зоні бойових дій на Донбасі. Вони вважають, що дана угода робить з української армії мішень, так як солдати ВСУ не будуть мати права ходити в розвідку, а за опір противнику їх можуть дати дисциплінарне покарання.

Акцію організував Штаб опору капітуляції, в який входять ветеранські та патріотичні організації. Люди, які прийшли під стіни ХОДА тримали в руках плакати з написами "Зеленський відповість за все" і вигукували "Зелю геть!" і "Зелю на нари!".

Лідер харківського "Нацкорпуса" Костянтин Немічев під час акції заявив, що харків'янам пощастило жити на Сході України і мати сусіда у вигляді Російської Федерації.

"Ми живемо на сході країни і перші, хто зустрічає ворога. Ми всі пам'ятаємо, як у 2014 році ми захищали цю будівлю від сепаратистів. Сьогодні ми продовжуємо це робити. З 2014 року ми як Азовський рух виступаємо на фронті, захищаємо нашу країну. Громадські організації беруть під захист наші мирні міста, де гуляють такі організації, як "Партія Шарія", "ОПЗЖ", Кернес. Ми всі повинні боротися проти них, тому що вони призводять до нас війну. Наше основне завдання – боротися тут і, якщо це буде необхідно, брати в руки зброю і йти на фронт захищати нашу країну", – заявив Немічев.

Представники партії "Демократична сокира" прийшли на акцію в зелених пов'язках на очах.

"Ми не вважаємо допустимим, щоб головнокомандувач української армії зав'язував очі української армії. Це неприпустимо! Неприпустимо, щоб Україна свідомо відмовляла своїм захисникам право вести вогонь у відповідь. А зараз, навіть якщо за нашим бійцям ведеться вогонь, вони не мають права відповідати, і це ганьба... Роззброєння – це капітуляція!", – керівник харківської партійного осередку "Демсокиры" Микита Соловйов

Серед тих, хто виступав, були також ветерани, громадські діячі та журналісти. Громадський порядок на заході охороняли близько 60 співробітників поліції.

Аналогічні акції пройшли і в інших містах країни.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 16 липня, під Харківською облдержадміністрацією пройшла акція на захист державної мови.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися