У Харкові скасували парад вишиванок 23 серпня через коронавірус

Хода на День Державного прапора збирала понад тисячі осіб

У Харкові цього року не проводитимуть традиційний парад вишиванок на День Державного прапора 23 серпня. Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Харківської облорганізації "ВО" Свобода ", яка ініціювала і проводила парад вишиванок щорічно, пише" Інтерфакс-Україна ".

"Причина - істотне погіршення епідеміологічної ситуації в Україні та Харкові, викликане пандемією коронавірусної інфекції COVID-19", - розповіли в пресслужбі ВО "Свобода".

В організації додали, що захід був по-справжньому масовим - в ньому брали участь понад тисячу осіб.

"Таке велике скупчення людей може викликати різкий стрибок захворюваності COVID-19, тим самим ще більше ускладнити непросту епідеміологічну ситуацію в Харкові. Ми відповідально ставимося до проведення будь-яких наших заходів, а тим більше таких масових, як традиційні паради вишиванок. Піддавати людей небезпеки було б вкрай безвідповідальним. ми провели всю необхідну підготовчу роботу, однак здоров'я людей важливіше. Тому, як би це не було прикро як для нас, так і для жителів Харкова, які за чотири роки встигли по-справжньому полюбити цю традицію, ми змушені в цьому році скасувати Парад вишиванок до Дня Державного прапора ", - додала пресслужба слова глави ХОО ВО "Свобода" Юрія Неходи.

Додамо, що 23 серпня в Харкові відзначають День міста.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові для боротьби з коронавірусів залучать ще чотири медичні установи. У лікуванні від COVID-19 братимуть участь чотири лікарні. У ХОДА впевнені, що це допоможе створити 555 додаткових ліжок для людей з підтвердженим діагнозом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися