У Харкові чиновник міськради може сісти на шість років

Посадовця Харківської міськради підозрюють у незаконних оборудках з нерухомістю

У Харкові прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо посадовця міськради, якого підозрюють у незаконному припиненні права власності на нежитлову будівлю. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

Підозрюваний - начальник одного з управлінь Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради. Його обвинувачують у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства, посадовець, на підставі листа юридичного Департаменту Харківської міської ради, припинив часткове право власності одного з громадян-власників на нежитлову будівлі площею понад 200 квадратних метрів. Потім, усвідомлюючи неправомірність прийнятого рішення, видав завідомо неправдиві офіційні документи - витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності Харківською міською радою.

Сума завданої матеріальної шкоди становить понад 500 тисяч гривень.

Якщо вину посадовця доведуть у суді, він може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штраф від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові суд взяв під варту директора підприємства, якого підозрюють у спробі заволодіти 2,5 мільйонами гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися