ДБР зайнялося прокурорами і слідчими в справі проти радниці Світличної

У ДБР відкрили справу на поліцейських, які у присутності малолітніх дітей провели обшуки у домівці радниці колишньої голови ХОДА

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальні впровадження проти правоохоронців, які готували підозру та проводили обшуки у радниці депутата Харківської обласної ради Марії Андреас у Харкові. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє "Depo.Харків".

Одне з проваджень відкрито Державним бюро розслідувань за ч.1 ст.365 КК України за фактом перевищення своїх службових повноважень працівниками Національної поліції та прокурорами Харківської області. Як повідомляється, 28 січня 2020 року відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Регіональним відділенням ДБР, розташованим у м.Полтава  проводиться досудове слідство та слідчі дії.

Дії, передбачені ст.365 караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ще одне провадження відкрили на початку грудня 2019 року за двома статтям Кримінального кодексу України – за ч. 1 ст. 372 та ч. 2 ст. 387.

Стаття 372 стосується відповідальності за притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, стаття 387  - розголошення даних досудового слідства. Максимальний строк обмеження волі – 5 років. Слідство веде Центральний апарат ДБР.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року радницю колишньої голови Харківської ОДА Марію Андреас звинуватили у начебто використанні підробленого диплома під час конкурсу на посаду представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Харківській області (ч. 4 ст. 358 КК України). У квартирі Андреас за присутності малолітніх дітей провели обшуки.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що ДБР завершило досудове розслідування у справі одного з начальників регіонального відділення Фонду держмайна. Його обвинувачують у хабарництві.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися