"Просто партія красивих презентацій", - політолог розкритикував стратегію "Слуги народу" по Харківщині

Політичний експерт порівняв працю команди Зеленського з минулого стратегією

Партія Володимира Зеленського "Слуга народу" написала стратегію розвитку Харківського регіону, де вказала, що область є чи не найбільш просунутою в Україні. Програму розкритикував політолог Микита Трачук на своїй сторінці в Facebook

Він зазначив, що "слуги народу" добре вміють робити презентації в Power Point.

"Нещодавно в "Слузі народу" представили "Концепцію розвитку Харківщини". Уважно з нею ознайомився, щоб в черговий раз переконатися: найкраще у "зелених" виходять симпатичні презентації в Power Point. Серйозно, в чому-чому, але в цьому рівних їм немає. Просто партія красивих презентацій", - пожартував політолог.

Також Трачук назвав стратегію наївною і зазначив, що щось подібне він робив, коли навчався на 2-3 курсі університету. Механізмів реалізації пунктів програми в документі не передбачено, зазначив політолог і вказав, як приклади, кілька пунктів:

"1. Харків і область - крутий промисловий регіон, лідер у сфері IT, світовий (!) Науково-дослідний центр, український аналог "Кремнієвої долини" (!!) - і це все "слуги" обіцяють всього за 3 (!!!) року. Ну так. Забули додати, що наступний міжгалактичний шаховий турнір теж пройде у нас.

2. Інфраструктурні проєкти вражають - вже побудовано цілих 76 кілометрів доріг місцевого значення! В експлуатацію здали аж 9 шкіл (з яких велика частина почала ремонтуватися ще до "великого будівництва)! Чомусь приписали собі в заслуги навіть онкоцентр, який ще толком навіть не почав будуватися, а його будівництво тільки за планом триватиме 4 роки. Планують перетворити регіон "в найбільший транспортний хаб Європи" - і це на тлі скорочення співробітників Південної залізниці та скасування купи маршрутів за останні 6 років.

3. Харківщина - чи не світовий лідер по АПК, за версією "зелених". Виробляємо багато-багато зерна, про що радісно звітуємо. Ну і як тут смутно не пожартувати про аграрну наддержаву? Ні, це дуже добре, що наші землі все ще дозволяють успішно займатися сільським господарством, але кого ми хочемо здивувати тупо сировинною економікою у 2020 році? А побудувати хоч один цикл повного виробництва в форматі "сировина - перероблювання - продукт" не пробували? Питання риторичне".

Політолог додав, що вся програма - це набір із півтора десятка слайдів.

"Це величезний документ на 112 сторінок дрібним шрифтом, з незліченною кількістю цифр, таблиць, графіків і діаграм, з докладним аналізом кожного району і кожної галузі по ряду показників, в розробці якого брали участь десятки (!) Вчених, експертів, науковців, чиновників профільних відомств, etc. Не намагаюся агітувати за / проти когось - просто порівняйте підходи та масштаби тоді й зараз ", - резюмував Трачук.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові від партії "Слуга народу" буде балотуватися в мери чинний глава ХОДА Олексій Кучер. Подібне висунення схоже на те, що партія президента Володимира Зеленського в мери Одеси висунула кандидатуру головного "джентльмена" Олега Філімонова, пише політолог Антон Авксентьєв в своєму Facebook .



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися