Світлична зажадала внести поправку до держбюджету та виділити 274 мільйони гривень на онкоцентр в Харкові

Народний депутат України Юлія Світлична впевнена, що будівництво Харківського онкоцентру використовують для передвиборчих маніпуляцій

Народний депутат України Юлія Світлична внесла поправки до Державного бюджету, щоб будівництво Харківського онкоцентру довели до кінця. Про це вона розповіла на своєму Telegram-каналі.

Нардеп зазначила, що ще у 2018 році розробили "унікальний проєкт сучасного онкоцентру, в якому близько 100 тисяч пацієнтів з 5 регіонів України могли б щорічно отримувати якісну медичну допомогу в комфортних умовах в новій клініці".

Юлія Світлична додала, що у 2019 почалася активна забудова за участю європейських структур. Але, у 2020 році "будівництво онкоцентру повністю зупинили. Немає фінансування, немає розуміння проблеми, немає відповідальності, і багато чого ще немає. Таке воно, "велике будівництво"...

Народний депутат зазначає, що за три роки хотіли побудувати сучасну клініку. Але такі паузи в процесі та некомпетентність нової обласної влади, вже відсунули відкриття лікарні на рік.

Юлія Світлична пов'язує подібний підхід з передвиборчими маніпуляціями та вимагає внести до Держбюджету повне фінансування, щоб закінчити онкоцентр в Харкові.

"Будемо вимагати відновити роботи та виділити повноцінне фінансування для динамічного будівництва, а не замилювати очі перед виборами обіцянками та напівзаходами. Для цього необхідно мінімум 274 млн грн, які спочатку передбачалися на цей рік для будівництва клініки, а ніяк не ті 100 млн які зараз в проєкті змін до Держбюджету. Розтягувати будівництво такого важливого медичного об'єкта не можна, люди дуже чекають ", - резюмувала нардеп і показала документ про зміни, що вона подала главі Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

picture
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, заморожене губернатором Харківської області Олексієм Кучером будівництво онкоцентру, нібито подану в "Велике будівництво", стало відкриттям для Володимира Зеленського. Офіс президента опублікував у Facebook відео, де Зеленський говорить, що не чув про цей проєкт.
Перше питання від ЗМІ Зеленському стосувався онкоцентру і того факту, що його будівництво зараз заморозили. Президент сказав, що раніше не чув про центр взагалі.
"Нічого не чув про стан онкологічного центру", - відповів Зеленський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися