Новим главою департаменту ХОДА став мільйонер і екс-кандидат в нардепи від "Опоблоку"

Директор департаменту ЖКГ володіє 6 будинками, 13 ділянками, 2 машинами при зарплаті в 50 тисяч гривень

У Харківській облдержадміністрації з'явився новий директор Департаменту ЖКГ. Про це повідомляється в розпорядженні ХОДА.

Глава Харківської області Олексій Кучер призначив на цю посаду Дмитра Мирного.

Згідно з його біографії, яка опублікована на сайті ДБР, з 2017 по 2020 він був помічником керівника Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ.

У Харківському антикорупційному центрі розповіли, що структура знаходиться за тією ж адресою, що і Департамент житлового господарства міськради, а його директор Роман Нехорошков безпосередньо пов'язаний з Мирним. У 2019 останній балотувався до Верховної Ради від "Опоблоку", але мандат не отримав.

У серпні Мирний подав декларацію кандидата на посаду глави департаменту ХОДА. У документі зазначено, що у 2019 році він разом з дружиною купив шість будинків площею в 120 кв. м кожен, 13 земельних ділянок і два автомобілі Lexus загальною вартістю 2,7 мільйона гривень. За рік Мирний заробив трохи менше ніж 3 мільйони гривень. Більшу частину коштів він отримав з доходу від продажу нерухомості. Зарплата в Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ склала всього 50 тисяч гривень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримали директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де також вчора ввечері пройшли обшуки.

Нагадаємо, увечері 3 серпня Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України зловили Винниченко за отриманням хабаря в розмірі 1,32 мільйона гривень



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися