Лікарні Харкова отримали гуманітарний вантаж зі Штатів

До Харкова приїхало обладнання і медичні витратні матеріали

У харківські лікарні доставили гуманітарну допомогу від американської благодійною організацією "The Fishermen" за сприяння посольства України в США. Про це повідомила пресслужба посольства України в США на своїй сторінці в Facebook .

"Склад гуманітарної допомоги спрямований на протидію COVID-19 і лікування хворих вірусом, зокрема, вантаж містить апарат УЗД, кардіограф, медичні аспіратори, ручні респіратори, анестезіологічні дихальні контури, контейнери для зберігання біологічно небезпечних речовин, кисневі трубки, лікарняні ковдри, шприци, медичні халати, захисні маски, хірургічні та оглядові рукавички, бахіли й т.д.", - сказано в повідомленні.

Президент американської благодійної організації "The Fishermen" Алекс Говен зазначив, що це лише початок співпраці з Україною, і надалі він збирається передати ще більше предметів медичного призначення.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові, в трьох лікарнях, які приймають хворих COVID-19, збільшать кількість місць. Зараз медичні заклади переповнені пацієнтами з коронавірусів. У відомстві додають, що восени цього року очікують нову хвилю епідемії. Заступник мера Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що в лікарні №25 збираються відкрити 180 нових ліжок, а в медустановах №18 і №17 - 50 і 60 місць. До них також хочуть підвести кисень. Чиновниця каже, що всі ці операції обійдуться в 4,6 мільйона гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися