Колишній глава Харківського апеляційного суду може стати главою одного з департаментів мерії

До Апеляційного суду юрист працював в Господарському суді Харківської області заступником голови

Колишній голова Апеляційного суду Харкова Ігор Бровченко збирається зайняти пост директора юридичного департаменту Харківської міськради. Про це стало відомо з декларації, яку юрист подав у НАЗК.

Відомо, що головою Апеляційного суду Харкова він став в травні 2013 року терміном на п'ять. Його призначив Вища рада юстиції. До цього Бровченко працював в Господарському суді Харківської області заступником голови.

З посади судді в Харківському апеляційному суді Бровченко пішов в червні 2020 року.

Нагадаємо, що у 2003 році Бровченко підпалили Lexus. Але зі своєю професійною діяльністю він підпал не пов'язував через те, що тоді "резонансних справ не вів".

Згідно з декларацією, за рік роботи в Харківському апеляційному суді Бровченко заробив 2 190 489 гривень. Готівкою він зберігає 270 000 гривень 23 000 доларів і 12 000 євро, на банківському рахунку - 16 євро. Також він отримав 3276 гривень за невикористану відпустку при звільненні.

З 2017 року Бровченко безкоштовно користується Mercedes-Benz 2013 року випуску. У його цивільної дружини є Mitsubishi 2009 року випуску, який вона купила у 2010 році за 183 655 гривень. Також Бровченко задекларував годинник Rolex, проте вартість не вказав.

У Бровченко є квартира (куплена у 2003 році), приміщення технічного поверху в Харкові, земельну ділянку в Печенігах та Пісочині. Їх вартість він не показав.

Відзначимо, зараз посаду директора юридичного департаменту Харківської міськради займає В'ячеслав Басараб. Декларації перед звільненням він не подавав.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримало директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де під час затримання так само як і в ХОДА пройшли обшуки.
Слідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися