У Харкові патрульні перевіряють, як водії реагують на машини із спецсигналами (Відео)

На Харківщині патрульні разом із швидкою перевіряють свідомість автомобілістів

У четвер, 13 лютого, на Харківщині стартували профілактичні заходи "Увага! Спецсигнали!". Патрульні перевіряють, як водії пропускають автомобілі із ввімкненими спеціальними сигналами. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі патрульної поліції Харківської області.

Спільні екіпажі патрульної поліції та швидкої допомоги вже виїхали на перші відпрацювання.

Головна мета цих заходів дізнатися, як реагують водії на оперативні та спеціальні транспортні засоби, які виконують невідкладні завдання та рухаються з увімкненими спецсигналами.

У поліції повідомили, що водії не рідко ігнорують маячки і звукові сирени та свідомо не пропускають оперативні автомобілі. Трапляється, що відмова водія надати перевагу спецтранспорту, який поспішає на виклик, завершується ДТП. Іноді зі смертельними наслідками. До того ж, втрачений час може коштувати життя тому, хто чекає на допомогу.

За таке правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за ч.3 ст.122 КУпАП. Порушникам загрожує штраф у розмірі 510 гривень.

Заходи продовжаться протягом двох тижнів. Проте, за потреби, вони можуть тривати і довше. 

У поліції водіїв попросили бути свідомими та відповідальними.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові автомобілісти пропонували патрульним хабарі за те, щоб копи не складали адмінпротоколи за порушення правил дорожнього руху. Тепер водії замість адміністративних справ можуть отримати кримінальні.



Джерело: https://kharkov.comments.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися