Прокуратура вимагає відсторонити від посади патрульного, який підстрелив пасажира авто під Харковом

Харківський патрульний, який стріляв у машину, разом адвокатом очікують початку засідання суду

Сьогодні, 14 лютого, суд розгляне клопотання прокурора щодо відсторонення від посади харківського патрульного, який поранив пасажира автомобіля, та обере йому запобіжний захід. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

Командиру роти Управління патрульної поліції в Харківській області повідомили про підозру  за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу ( ч. 3 ст. 365 КК України).

Разом з цим у прокуратурі перевіряють факт наїзду Subaru, який переслідували копи, на патрульного. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 КК України).

Долю патрульного вирішуватимуть у Октябрському районному суді  Полтави. Наразі у прокуратурі не повідомляють, який саме запобіжний захід для копа проситимуть у суді. Кажуть, що все стане відомо у ході судового засідання.

Адвокат патрульного Євген Мельниченко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що він перебуває у суді. За його словами, туди для підтримки колеги прибуло багато патрульних та керівництво Управління патрульної поліції.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що вночі,13 лютого, у селі Хроли Харківської області патрульний стріляв по автомобілю, щоб зупинити його. За інформацією поліції, водій машини порушив ПДР та не реагував на вимогу патрульних зупинитися. Внаслідок стрілянини пасажир машини, який сидів на задньому сидінні, отримав два кульових поранення. Його прооперували. Він у тяжкому стані.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися