У Харківській прокуратурі розповіли, хто може закрити коксохім

Держекоінспекція подала на підприємство до суду

Харківський коксохімічний завод може закрити тільки рішення суду, відкритого за нього кримінального провадження недостатньо. Про це розповів прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, передає МГ "Об'єктив".

Своєю чергою Держекоінспекція в Харківській області подала позов на 3 млн 689 тис. Грн до Харківського окружного адміністративного суду на Коксовий завод "Новомет" з вимогою компенсувати збитки від діяльності підприємства.

Крім того, інспекція звернулася до суду з проханням зобов'язати підприємство отримати дозвіл на викиди забруднювальних речовин, яких в коксохіму немає.

Нагадаємо, за фактом забруднення коксохіму повітря слідчими Новобаварського відділу поліції проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України.

Своєю чергою Держекоінспекція провела на заводі ряд інспекцій, в ході яких виявила викиди забруднювальних речовин з димових і вентиляційних труб. Дозволи на такі викиди у підприємства немає, проте штраф для посадових осіб згідно із законом складає всього 272 гривні.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 24 вересня, біля будівлі Харківської облдержадміністрації пройшов мітинг проти Коксохімічного заводу. Так, півсотні харків'ян в черговий раз вимагають у місцевої влади припинити діяльність коксохімічного заводу, який завдає нищівного удару по екології міста. Учасники акції зазначають, що підприємство отруює повітря своїми шкідливими викидами. Від його впливу страждають жителі Новобаварського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися