У Харкові вже можна платити банківською картою в метро

Послуга поки працює тільки на одній станції

Сьогодні, 25 вересня, в Харківському метрополітені представили систему оплати проїзду банківськими картами на станції метро "Держпром". Про це повідомляє пресслужба міськради.

Поки перший апарат, який приймає до оплати за проїзд банківські карти один і працює він в тестовому режимі. Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов розповів подробиці установки наступних примірників.

"Протягом пів року ми встановимо подібні апарати на всіх станціях. Поки планується встановлювати по одному апарату в одному вестибюлі. Ми повинні, перш за все, думати про зручність і не створювати черг, особливо в годину пік, а далі буде відштовхуватися від потреби ", - заявив Ігор Терехов.

Перший віцемер ще зазначив, що поки систему запускають тільки в метро, а надалі, можливо, і в наземному електротранспорті.

Старший директор VISA зі стратегічних партнерств і Фінтех в СНД і Південно-Східній Європі Євген Лісняк додав, що оплату проїзду банківськими картами впровадили в рамках розширення системи "E-ticket". Банківські транзакції обслуговує АТ "Ощадбанк". Також в проєкті взяла участь компанія-інвестор "Платіжний центр".

Своєю чергою керівник Харківського обласного управління АТ "Ощадбанк" Оксана Сороколіта сказала, що для оплати проїзду пасажира досить прикласти до термінала банківську платіжну карту або мобільний телефон, який підтримує "Apple Pay", "Google Pay", і інші NFC-пристрої і дочекатися звукового та світлового сигналу. Вона підкреслила, що комісія при оплаті не нараховується.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківський метрополітен за перші пів року 2020 перевіз 65,8 млн. Пасажирів. це   на 46,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року. В цілому в Харківській області всіма видами транспорту за перше півріччя 2020 скористалися 190 мільйонів пасажирів. Це менше на 38,5% за аналогічний період 2019 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися