У Харкові на хабарі попався проректор одного з університетів (фото)

Крім хабарництва проректор підозрюється ще і в здирництві

Харківська місцева прокуратура №5 веде процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди посадовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба відомства.

Керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко розповів, що в ході досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що проректор з господарської роботи одного з харківських університетів вимагав у підприємця неправомірну вигоду за укладення договору на відповідальне тимчасове зберігання майна. "Послуга" обійшлася бізнесменові у 21 тис. Грн. 1 жовтня 2020 підприємець віддав службовцю зазначену суму.

В ході обшуків, які провели на місці роботи посадової особи, вилучено договір і 21 тис. Грн. Проректора затримали в порядку ст. 208 КПК України. Зараз вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Ведуться слідчі дії.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримало директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де під час затримання так само як і в ХОДА пройшли обшукиСлідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися