Антикризова платформа Харкова анонсувала акцію з боротьби із наркотиками

В рамках проекту обговорили тему безпеки і здорового способу життя в Харкові

У Харкові 6 жовтня відбулося перше робоче засідання "Антикризової платформи Харкова", яку запустила партія "Опозиційна платформа - За життя". Про це повідомляють "Коментарі" з місця подій.

Сьогоднішня зустріч була присвячена питанням безпеки харків'ян, здорового способу життя і протидії наркоманії. Тому як на Харківщині, за даними обласного наркологічного центру, сьогодні налічується близько 150 тис. наркозалежних громадян.

"Сьогодні наркоманія в нашій країні сильно молодшає. Поширення наркотиків вже відбувається не тільки на вулицях нашого міста, а й у школах, вишах. Ми дуже стурбовані станом таких справ в Харкові й хотіли б висловити свою активну позицію і взяти участь в боротьбі з цим злом", - сказав Едуард Тичков.

Тичков зазначив, що замість небезпечної звички необхідно розширити число дитячих і юнацьких центрів у місті, а також створювати молодіжні хаби - там молоде покоління зможе займатися кіберспортом, шахами, шашками та іншими заняттями за інтересами.

Крім того, було анонсовано проведення масового заходу, відкритого для всіх небайдужих харків'ян - акція "Стоп-наркотик". Запрошуються будь-які громадські організації, політичні сили і просто небайдужі городяни. Захід відбудеться в прийдешню суботу, 10 жовтня, об 11:00. Учасники акції зафарбують наркоадреси на будівлях у всіх районах міста.

"Це неполітичний захід, ми відкриті для всіх. Наркоманія - це те явище, яке спрямоване на молоде покоління, на дітей - саме вони найбільше схильні до небезпеки і атакуються всіма можливими угрупованнями. Тому ми повинні вийти і просто очистити наше місто від цієї скверни", - закликав керівник чат-боту "СтопНаркотик" В'ячеслав Марков.

Додамо, що крім замальовки наркоточок, необхідно блокувати адреси в Мережі. В цьому і допоможе діючий чат-бот "СтопНаркотик".

picture

Також в рамках зустрічі обговорили питання безпеки харків'ян. Оскільки, згідно з опитуванням, проведеним в рамках проекту, тільки 10% жителів міста відчуває себе захищеними. Учасники дискусії дійшли до висновку, що в Харкові необхідно посилити систему відеоспостереження. Як пояснив Олександр Лавриненко, камери не будуть стежити за особистим життям громадян, а допоможуть посилити заходи безпеки в місцях громадського користування та громадському транспорті.

Експерти додали, що для вирішення всіх озвучених проблем досить мільярдного бюджету Харкова. Для початку пропонується провести аудит, як витрачаються бюджетні гроші, а також з'ясувати у самих харків'ян, на які проблеми вони хочуть в першу чергу спрямувати кошти. Саме це завдання і виконує ініціатива в рамках антикризової платформи "Центр міста в кожен двір", яка вже почала роботу.

Нагадаємо, засідання антикризової платформи будуть відбуватися двічі на тиждень, де будуть обговорювати ситуацію в кожній зі сфер життя городян, заслуховувати звіти керівників комунальних підприємств міста, планувати і координувати дії з подолання проблем і виведення міста з кризи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися