Стало відомо, коли з'являться нові станції метро в Харкові

Міська рада планує продовжити зелену гілку підземки

За чотири роки в Харкові повинні з'явитися дві нові станції метро. Про це заявив перший віцемер міського голови Ігор Терехов в ефірі "7 каналу", пише Status Quo.  

Чиновник зазначив, що до будівництва станцій "Одеська" і "Державінська" приступлять в цьому році. Відкриття нових зупинок метрополітену заплановано на 2024 рік.

"Почнемо з цього року, подивимося, як піде, але думаю, що за чотири роки ми побудуємо ці станції, принаймні, план-графік у нас такий", - заявив Терехов.

Також за словами заступника Харківського міського голови відомо, що Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк дали Харкову кредит в 320 млн євро (~10,7 млрд грн). Ці гроші повинні дати на будівництво двох станцій, електродепо та оновлення рухомого складу. Нові вагони метро без перегородок Харків збирався закупити в Китаї.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові жителі просять замінити двері на вході і виході з метро. Петиція про це з'явилася на сайті міської ради. Жителі міста скаржаться на тугі механізми у дверях. Їх важко відкривати, не всі люди справляються. Також такі двері можуть завдати травми пасажирам метрополітену.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися