Андрій Спаський: Центр Харкова повинен бути в кожному дворі

У селищі Артема за підтримкою «Опозиційної платформи - За Життя» відкрили спортмайданчик

Розв'язувати проблеми районів не від випадку до випадку, а системно, формуючи бюджет на основі запитів жителів. Прикладом реалізації такого підходу, заявленого на презентації Антикризової платформи Харкова, може служити ситуація в селищі Артема - частини Слобідського району Харкова. Жителі звернулися до представників партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ", оскільки спортивний майданчик, на якій збирається вся місцева молодь була в незадовільному стані.

Будинки по вулиці Ковтуна 15 і 17 - типові десятиповерхового будинку, яких багато по Харкову. Займатися спортом місцевим жителям доводилося на курній старої майданчику, з нерівним покриттям і аварійним обладнанням.

Геннадій Крильцов, місцевий житель, розповідає - майданчик намагалися обладнати своїми силами:

"Тут був у нас один пісок, бігали по піску. Ми чекали близько 20 років, щоб нам побудували нормальну площадку для спорту. Я радий, що молодь відіграє зараз разом з нами, діти підтягуються до нас. Тут у нас все селище Артема збирається, щоб пограти".

Таких майданчиків по Харкову необхідно поставити десятки, якщо не сотні. В кінці вересня соціологічне дослідження показало, що харків'яни в більшості не знають, що бюджет міста перевищує 10 млрд грн. Витрачати великі суми на зоопарк та інші прикраси міста доцільним вважає тільки 13% опитаних. Більшість же вибрало забезпечення медицини та освіти, ремонт доріг, будівництво соціального житла.

Дві третини опитаних - 70% - вважають: місту необхідна єдина база, де були б зібрані насущні проблеми городян. Їх підтримує і Андрій Спаський, член політради партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ".

Він упевнений - чиновники повинні оперативно реагувати на запити жителів і розподіляти бюджет згідно їх потреб:

"Ми приїхали в цей двір, тут було все розбите, щебінь, пісок. Тут збираються діти з усього селища Артема і до нас звернулися мешканці з проханням допомогти. Зусиллями наших волонтерів і місцевих активістів ця площадка була побудована. Ми хочемо показати, що ідея зробити центр міста в кожному дворі - можна реалізувати. Сьогодні - не просто відкриття майданчика, а демонстрація злагодженої роботи, яку ми налагоджуємо на базі Антикризової платформи Харкова. Ми створили Антикризову платформу саме для того, щоб ми спільно, як сьогодні в селищі Артема, розв'язувати проблеми мікрорайонів, в тому числі із залученням бюджетних коштів".

Тепер тут - сучасний спортивний майданчик з м'яким покриттям. Уже натягнута волейбольна сітка, а для місцевих спортсменів підготували подарунок - дві сітки м'ячів. У перспективі на цьому майданчику, крім волейбольного обладнання можна встановити ворота для мініфутболу та баскетбольні кільця.

Читайте також: в Харкові депутат "ОПЗЖ" допоміг сестрам-близнятам з багатодітної сім'ї зібратися в школу.



Александр

15 червня 2021, 13:42

Все, шоу закончилось, покрытие посыпалось, щебень так и остался на диагональной дорожке, никто его так и не заасфальтировал, пока подобным нужны голоса на выборах, они создают бурную деятельность, только они проходят, их выбирают, они кладут на всех.

Александр

15 червня 2021, 13:42

Все, шоу закончилось, покрытие посыпалось, щебень так и остался на диагональной дорожке, никто его так и не заасфальтировал, пока подобным нужны голоса на выборах, они создают бурную деятельность, только они проходят, их выбирают, они кладут на всех.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися