В Харкові відкрилося Почесне консульство Казахстану

Одним з пріоритетних завдань у консульстві назвали розвиток контактів між Україною і Казахстаном

Цими вихідними у Харкові відкрилося Почесне консульство Казахстану в Харківській, Полтавській та Сумській областях. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі міської ради Харкова.

Консульство працюватиме на вулиці Полтавський Шлях, 7.

В ході урочистостей Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Самат Ордабаєв зазначив, що відносини між Казахстаном і Україною завжди були дружніми.

Посол розповів, що у Казахстані проживає майже півмільйона українців, а між двома державами встановилися ефективні економічні, гуманітарні та соціальні зв'язки. За словами Самата Ордабаєва, у кращі роки товарообіг між країнами становив 6 мільярдів доларів. Проте зараз він значно зменшився. Почесний консул виразив сподівання, що завдяки консульству вдасться вивести стосунки на новий рівень.

Розвиток контактів між двома країнами став пріоритетним завданням і для Почесного консулу Казахстану в Харкові Еміні Наджафлі. Він розповів, що консульство повинно об'єднати інтереси двох країн і сприяти поліпшенню інвестиційного клімату в Східній Україні. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові збираються відкрити Почесне консульство Латвії. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися