Харківська область потрапила до списку лідерів - боржників України за послуги ЖКГ

Мешканці Харківщини - одні з найбільших боржників з оплати комуналки

За підсумками минулого року Харківська область стала одним із лідерів-боржників зі сплати за послуги ЖКГ в Україні. Про це повідомляє державна служба статистики України, передають "Коментарі. Харків".

Мешканці Харківщини заборгували за житлово-комунальні послуги 7,1 мільярдів гривень. Харківська область знаходиться на другому місці серед регіонів України - боржників. На першому -  Дніпропетровська область – 7,7 мільярдів гривень. На третьому – Київ. Мешканці столиці не сплатили  6,7 мільярдів гривень.

Найменший борг у жителів Житомирської області – 427,5 мільйонів гривень.

picture

Найвищий рівень оплати житлово-комунальних послуг у Львівській, Волинській, Закарпатській, Тернопільській і Чернівецькій областях. У цих регіонах є навіть переплата, проте вона з'явилася за рахунок погашення боргів попередніх періодів.

Рівень заборгованості у минулому році зріс на 13% у порівнянні з 2018 роком. В цілому українці не сплатили майже 58,5 мільярдів гривень.  Найбільше зросли борги за вивезення побутових відходів та холодну воду. Заборгованість населення за газопостачання зросла на 5,5%. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що за підсумками грудня минулого року мешканці Харкова та області накопичили мільйонні борги за житлово-комунальні послуги. В управлінні статистики вирахували, що середні нарахування за послуги ЖКГ на одного власника особового рахунку у грудні 2019 року становили 2182,6 гривень. 




Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися