Харків’ян запросили на званий вечір

У Харкові можна буде послухати твори закоханого Моцарта

У п’ятницю, 21 лютого, у Харкові гратимуть оперну камерну музику. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі МАСО "Слобожанський".

У Харків’ян з’явиться унікальна можливість послухати твори закоханого Моцарта. Оркестру вдалося "дістати" партитури перекладення опери "Викрадення із Сералю" для духового октету. У МАСО кажуть, що це  незвичний досвід камерної оперної музики. 

Моцарт писав "Викрадення із сералю" в один із найщасливіших періодів свого життя. Йому ледь виповнилося двадцять шість і він був до нестями закоханий у Констанцію Вебер. До того ж його наречену звали так само, як героїню цієї історії. Тому і опера вийшла легка і світла. 

У другому відділенні також гратимуть Моцарта.  Квартет для флейти ре-мажор. Історики стверджують, що цей твір композитор писав на замовлення і без великого задоволення. Однак квартет вийшов дуже гарний. 

Концерт пройде в рамках циклу вечорів камерної музики, які проходять під назвою Суаре ( Soirée в перекладі з французької -  званий вечір). Культура таких закритих вечорів для обмеженого кола відвідувачів, була популярна в Європі у XVIII-XIX століттях.

Початок о 19.00 у Будинку Алчевських (Жон Мироносиць, 13).

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові пройде Міжнародний фестиваль Kharkiv Music Fest: Бетховен.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися