У районному центрі Харківської області перестане працювати котельня

70% абонентів, яким давали опалення централізовано, перейшли на автономні джерела

У Куп'янську Харківської області припинить роботу одна з котелень, яка обслуговувала 200 абонентів. Про це в ефірі "Українське радіо Харків" заявила начальник управління житлово-комунального господарства Куп'янської міської ради Олександра Гарбузова.

Централізовано тепло подавали на чотири будинки. Але зараз 150 абонентів перемикнулися на автономне опалення.

"У нас від котельні (вул. 1 Травня, 55) харчуються чотири будинки, які сьогодні плануються до відключення ... За цим чотирьом будинкам на сьогодні обслуговуються та отримують послугу з теплопостачання 50 осіб, тобто це зовсім невигідно і для комунального підприємства, і для жителів", - зазначила Гарбузова.

Начальник управління додала, що мешканці згодні відключитися від котельні.

"Залишилися такі незахищені верстви населення, які не можуть встановити собі свої кошти індивідуальне опалення. Міською радою прийнято рішення про децентралізацію системи опалення. За програмою децентралізації ми за кошти міського бюджету відшкодовуємо жителям установку індивідуального опалення", - додала Гарбузова.

Програму децентралізації в Куп'янську почали впроваджувати у 2019 році, вона розрахована на 2020 і 2021 роки.

Найчастіше жителі встановлюють електричне опалення, каже Гарбузова. Міська влада відшкодовує абонентам 100% вартості установки електроопалення. У разі зміни опалення на газове - відшкодовує частково.

"На сьогодні департаментом житлово-комунального господарства здійснюється реконструкція і будівництво котелень в інших точках міста для того, щоб перевести соціальну інфраструктуру, жителів будинків на отримання тепла від котелень, які працюватимуть на твердому паливі", - зазначила Гарбузова.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Основ'янському районі Харкова у зв'язку з проведенням ремонтних робіт деякі об'єкти понад добу будуть відключені від опалення та гарячого водопостачання. Так, гаряче водопостачання та опалення будуть відключені в 38 житлових будинках, двох школах, одному лікувальному закладі на ділянці району, обмеженої вулицею Кооперативній, провулком Лопатинським, площею Павлівської та вулицею Ковальської.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися