У Харківській області поклали квіти на Меморіал Слави в честь 76-ї річниці з дня вигнання нацистів (фото)

28 жовтня вшановують пам'ять загиблих у Другій світовій по всій Україні

У Харкові сьогодні, 28 жовтня, до пам'ятника Скорботній Матері на Меморіалі Слави в Лісопарку поклали квіти на честь 76-ї річниці з дня вигнання нацистів з України. Про це повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації.

Вшанувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні при визволенні України прийшли представники ветеранських організацій, обласної та міської влади, громадськість. Кількість учасників заходу через дії карантину обмежили.

"Мільйони українців загинули в цій найстрашнішій війні минулого століття, безліч пропали безвісти, десятки тисяч були вивезені для примусової праці в Німеччині. Загарбники залишили після себе зруйновані міста і села. Нехай пам'ять про ті події передається з покоління в покоління", - зазначив заступник голови ХОДА Євген Грицьків.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 14 жовтня, жителі міста вшанували пам'ять воїнів, які віддали життя за Україну і поклали квіти до пам'ятника на площі Захисників України.
Нагадаємо, що Пам'ятник захисникам України відкрили в жовтні 2019 року. 14 колон і куб символізують Україну та початок антитерористичної операції. На кожній стелі рядок з вірша Володимира Сосюри "Любіть Україну".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися