Харківські виробники масла обманювали покупців: не вірте етикеткам

У Харкові деякі виробники замість селянського масла продають бутербродне

У Харкові два виробники вершкового масла не відповідають державним стандартам. Про це пише KHARKIV Today, посилаючись на ДП "Харківстандартметрологія".

Відзначається, що у продукту "Масло солодковершкове селянське 73% жиру" (торгова марка "Новобаварське", Харківський молочний завод) назва і склад - нахабна брехня. Продукт не відповідає нормам за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Крім того, масова частка немолочних жирів становить 88,9%. А відповідно до Закону України "Про молоко та молочні продукти" заборонено використовувати жири та білки немолочного походження при виробництві традиційних молочних продуктів, зокрема, вершкового масла.

Ще один продукт - "Масло солодковершкове селянське 73% жиру" (торгова марка "Ізюмське", Балаклійський молочний завод) також не відповідає стандартам. У ньому фактичний зміст молочного жиру складає 71,5%, а згідно з інформацією на етикетці - має бути 73%. Крім цього, торгова марка позиціонує своє масло, як селянське - в ньому масова частка жиру повинна становити від 72,5% до 79,9%. За фактом же це масло - "бутербродне" (жирність в межах від 61,5% до 72,4%).

Нагадаємо, в Харкові стало відомо, як працюють заклади культури в Харківській області при нових умовах карантину.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися