Нафтогаз заявляє про зрив опалювального сезону на Харківщині

П'ять підприємств-виробників тепла в регіоні є боржниками "Нафтогазу"

У Харківській області опалювальний сезон під загрозою зриву, адже п'ять підприємств-виробників тепла в регіоні є боржниками НАК "Нафтогаз України". Про це портал "Коментарі. Харків" дізнався в прес-службі компанії.

Так, за даними "Нафтогазу", усього в Україні з 1 лютого поточного року може припинитися постачання газу 37 виробникам тепла, адже вони не виконують свої зобов'язання перед НАК. При цьому п'ять з них функціонують у Харківській області. В результаті опалювальний сезон у 30 українських містах знаходиться під загрозою зриву. Щоб постачання газу не було припинені, підприємства повинні терміново розрахуватися з постачальником.

Зазначимо, серед харківських підприємств-боржників - Кочетокське виробниче комунальне підприємство водопровідно-комунального господарства, харківські ОСББ "Наш будинок 20-А" та "Наш дом-2010", Чугуївське ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія" і харківське КП "Обласний інформаційно-технічний центр". Загальна сума їхнього боргу перед "Нафтогазом" становить близько 147,17 млн грн.

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", з січня харків'яни будуть отримувати дві платіжки за газ. Тепер згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з рахунків видалена плата за розподіл природного газу. З 2020 року вартість послуг з доставки газу вкажуть в окремій платіжці. Раніше її прописували окремим рядком в загальному рахунку.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися