В Харкові дезінфікують літак, на якому прибули до Харкова евакуйовані з Китаю українці

Кожного члена екіпажу літака, який перевозив українців з Китаю, застрахували на випадок втрати працездатності

Спеціалісти санітарно-епідеміологічної служби розпочали роботу з дезінфекції літака, що прибув з Уханя. Вона триватиме близько двох годин. Про це повідомляє прес-служба аеропорту "Харків" у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Після дезінфекції літак зачинять на кілька годин та повторно перевірять.

На сайті авіакомпанії SkyUp, яка здійснювала рейс, повідомили, що, відповідно до рекомендацій Boeing, вони замінять фільтри системи кондиціонування літака. Через добу після проведення дезінфекції і технічних робіт літак буде готовий повернутися до роботи.

"Коли постало питання про евакуацію наших співгромадян, ми одразу відгукнулися на прохання уряду організувати рейс. Я дуже вдячний команді за підтримку цього рішення і пишаюся кожним, хто погодився взяти участь", - прокоментував генеральний директор авіакомпанії Євгеній Хайнацький.

За інформацією компанії, для кожного з членів команди, які виконували рейс, це рішення було свідомим, виваженим і добровільним. У евакуації громадян України взяли участь 17 членів екіпажу. Авіаперевізник забезпечив команду рейсу індивідуальними засобами захисту. Зокрема, спеціальними захисними костюмами та масками. Крім того, авіакомпанія застрахувала кожного члена екіпажу на випадок втрати працездатності.

Пасажири, екіпаж та всі, хто контактуватиме з ними, з аеропорту відправляться до місця обсервації на 14-денний термін.

Фото: сайт МВС України

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що спеціальний рейс для повернення громадян України з Уханя приземлився у Міжнародному аеропорту "Харків" 20 лютого об 11:49. На борту повітряного судна прибуло 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. У аеропорту з посиланням на медиків повідомили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися