У дворі будинку в центрі Харкова будуватимуть багатоповерховий комплекс

Діяльність компанії, на яку записана земельна ділянка під будівництво, припинена

У Харкові на вулиці Каразіна, 15 хочуть побудувати новий житловий багатоповерховий будинок. Про це повідомляє СтрройОбзор.

За даними видання, багатоповерхівка буде знаходитися у дворі будинку, там також зараз розташовується двоповерхова адміністративна будівля. Розташування майбутньої споруди можна подивитися тут.

"Мешканці будинку, які вже не перший рік чують про те, що їхній двір забудують, забудовник незабаром має намір завезти будівельну техніку", - пише СтройОбзор.

У виданні з'ясували, що дана ділянка (кадастровий номер 6310136600: 02: 015: 0006) продали в приватну власність рішенням сесії міськради ще у 2012 році ТОВ "Крокус-2007". Площа ділянки - 0,1776 га.

За інформацією кадастрової карти, призначення землі - для будівництва та подальшої експлуатації житлового будинку з вбудовано-прибудованими торговельними та офісними приміщеннями та підземним гаражем-автостоянкою. При цьому в документі йдеться, що будівництво має бути виконано з урахуванням зносу нежитлової будівлі.

За рішенням сесії міськради будинок повинні були побудувати ще у 2019 році. У державному реєстрі YouControl зазначено, що діяльність ТОВ "Крокус-2007" на сьогодні припинена.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, жителі Харкова звернулися до глави держави Володимиру Зеленському з проханням про закриття Харківського коксохіму, він же завод "Новомет". Петиція про це з'явилася на сайті президента України. Також харків'яни просять закрити або обмежити роботу чотирьох підприємств "Слобожанського коксового заводу", ТОВ "Термолайф-Україна", ТОВ "Завод Еластомер" і "Харківського лакофарбового заводу "Фарбосс". Електронний документ зараз увійшов до першої п'ятірки серед петицій і стоїть поруч з вимогами закрити Окружний адміністративний суд Києва і розв'язати питання з "євробляхами". Для обов'язкового розгляду петиція повинна зібрати 25 тисяч голосів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися