Харківська область отримала гроші на будівництво нового онкоцентру

Чиновниця сподівається, що якщо всі гроші не підуть на будівництво онкоцентру, то вони залишаться в області

Харківській області виділили 100 мільйонів гривень на новий онкологічний комплекс. Про це повідомили в Харківській облраді.

За словами голови Постійної комісії Людмили Немикіна тепер головне завдання ефективно і швидко освоїти кошти, розпорядником яких визначено Департамент капітального будівництва облдержадміністрації.

"Сподіваюся, що субвенція в повному обсязі буде використана на будівництво онкоцентру, якого так потребує Харківщина. А в разі неможливості цього, сподіваюся, що кошти залишаться в області. З огляду на, що ми не перейшли на середньострокове бюджетування, завершення бюджетного року - 31 грудня. І якщо субвенція не буде використовуватися, то повернеться в госдбюджет. Тому ми зверталися до Міністерства фінансів, щоб при внесенні змін до Бюджетного кодексу ця субвенція була визначена перехідною на наступний рік, оскільки мова йде про тривале будівництво знакового для регіону об'єкта. Тим більше, що в Україні вже є такі прецеденти ", - розповіла Людмила Немикіна.

Нагадаємо, крім онкоцентру в Харківській області уряд України також виділив 300 млн грн на будівництво нового центру перинатології, акушерства та гінекології в Ужгороді, 4 млн грн на реконструкцію приміщення для встановлення лінійного прискорювача в Житомирському обласному онкодиспансері та 90 мільйонів гривень на будівництво нових дитячих садків в Черкаській і Київській областях.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися