У Харкові знову пройде протест проти коксохіму

Щодо коксохіму в понеділок звернуться до Айни Тимчук

Біля Харківської обласної державної адміністрації пройде черговий протест проти діяльності коксового заводу. Про це повідомили організатори екологічна група "Печеніги".

Акція називається "Обладміністрація повинна захистити харків'ян!". Вона відбудеться 30 листопада о 15:00. У повідомленні наголошують на тому що з кінця серпня цього року викиди Харківського коксохіму різко зросли - вміст пилу в повітрі навколо нього по кілька разів на тиждень перевищує норму в 10-60 разів.

"Внаслідок цього забруднення жителі навколишніх районів страждають захворюваннями серцево-судинної, дихальної та інших систем. Рівень онкозахворювань в новобаварському районі перевищує середньостатистичний по Харкову та області на 30% ", - говориться в повідомленні.

Також організатори відзначили, що Кучер нічого не зробив для розв'язання даної проблеми, а тільки роздав обіцянки під час виборчої компанії. У понеділок протестанти будуть звертатися вже до Айни Тимчук.

Нагадаємо, жителі Харкова звернулися до глави держави Володимира Зеленського з проханням про закриття Харківського коксохіму, він же завод "Новомет".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися