Сотні лікарів в Харківській області отримали компенсацію через коронавірус

Кожен з перехворілих вірусом Covid-19 медиків отримав по 10 тисяч гривень

Понад дві тисячі медиків отримали грошові виплати. Компенсацію медикам надали з обласного бюджету. Всього розподілили 26 мільйонів гривень.

2599 медиків, які перехворіли вірусом Covid-19, отримали по десять тисяч гривень. Виплати провели до першого січня. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації з посиланням на департамент охорони здоров'я.

"Із загальної кількості медпрацівників, які отримали страхову виплату в десять тисяч гривень, 1280 осіб - співробітники установ, що працюють з хворими COVID-19", - пояснили в Харківській ОДА.

Як повідомляють в ХОДА, в Харківській області добровільно застраховані від коронавіруса 44 807 медиків. Це становить 100% від загального числа працівників лікарень, які спеціалізуються на госпіталізації пацієнтів, які отримали позитивний тест на коронавірус.

Медики з Харківської області, які перехворіли коронавірусом, стали отримувати по десять тисяч гривень ще на початку серпня. У Харківській ОДА була сформована спеціальна комісія, яка розглядає пакет документів (паспортні дані, ідентифікаційний код, заява медика, лікарняні виписки) від керівників медичних установ, що б прийняти рішення про нарахування співробітникам виплат.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", в Харкові в одній з великих лікарень не вистачає захисних костюмів для лікарів. Запас медичних костюмів в Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні № 17 є лише на день. Зараз це 19,5% від необхідного обсягу. Також спостерігається нестача медичних рукавиць, яких у медиків поки є на три дні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися