Житель Харкова вимагає збільшити кількість "лежачих" поліцейських: що сталося

Харків'янин подав петицію, яка на даний момент має тільки один підпис

Житель Харкова Артур Кирилюк просить встановити на небезпечних ділянках доріг в Харкові "лежачих поліцейських". Відповідна петиція від його імені опублікована на сайті Харківської міської ради.

Автор звернення приводить розділ з Державного стандарту України, який дозволяє встановлювати пристрої примусового зниження швидкості на дорогах біля дитячих і навчальних закладів, зон масового відпочинку, перед нерегульованими пішохідними переходами, в місцях інтенсивного руху транспорту, в житлових зонах.

"Лежачі поліцейські" можуть розмістити на відстані 5-6 метрів від небезпечної ділянки. Якщо це ділянки протяжністю понад сто метрів, можна послідовно встановлювати штучні нерівності на відстані 20-30 метрів один від одного за напрямком руху. Харків'янин нагадав, що водіїв про "лежачого поліцейського" буде попереджати відповідний знак.

Відзначимо, що петиції харків'ян розглядає харківський міський голова. Однак в Харкові його немає - 16 січень Геннадій Кернес помер. Електронну петицію розглядають, якщо вона набере 5000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня опублікування. В день публікації звернення Артура Кирилюка набрало один підпис.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", петиція про закриття Харківського коксохіму стрімко набирає голоси на сайті президента.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися