Заступником голови ХОДА може стати депутат від "Блоку Кернеса - Успішний Харків" (документ)

Раніше політик був головою Золочівського райради

Депутат Харківської облради від "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Ігор Горішній подав заявку на пост заступника голови Харківської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє Depo.Харків з посиланням на документ, підписаний в.о. голови ХОДА Тетяною Єгоровою-Луценко.

picture

Ігоря Горішнього обрали до Харківської обласної ради на місцевих виборах 2020 від партії "Блок Кернеса - Успішний Харків".

Політик з 2006 року по 2010 рік був головою Золочівської районної ради, з 2010 року по 2014 рік - головою Золочівської РДА. Був депутатом Золочівської районної ради IV та V скликань, депутат Харківської обласної ради VI скликання. З 2014 року по теперішній час є підприємцем.

У декларації про доходи за 2019 Горішній пише, що до у нього є у власності земельну ділянку площею 1,1 тис. кв. м і 1 тис. кв. м в Золочеві Харківської області, житловий будинок площею 83,5 кв. м і гараж в цьому ж населеному пункті. У спільній власності з дружиною у політика 2 квартири знаходяться в Золочеві. Його дружина також володіє ще однією квартирою в Золочеві, двома торговими приміщеннями та двома земельними ділянками.

Чиновник водить Volkswagen Passat B7 2021 випуску, який купив в травні 2019 року, його дружина - Mazda 2010 року випуску.

У 2019 депутат заробив 800 тис. грн доходу підприємницькою діяльністю, ще 113,8 тис. Грн він отримав у Верховній Раді. Його дружина у 2019 році від підприємницької діяльності заробила 173 тис. Грн. готівкою. Горішній зберігає 19,5 тис. Доларів (~ 548 845 грн), його дружина - 23 тис. Доларів (~ 647 355 грн).

Нагадаємо, в ХОДА з'явився новий директор Департаменту капітального будівництва Євгенія Іванська. Контракт з нею уклали на час карантину. На початку цього року Іванську відсторонили від займаної посади директора регіонального департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримало директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де під час затримання так само як і в ХОДА пройшли обшуки.

Слідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися