В Харкові знов перейменували проспект Григоренка на проспект Жукова

Перейменування проспекту пообіцяли оскаржити у суді

Сьогодні, 26 лютого, в ході тридцять третьої сесії Харківської міської ради VII скликання депутати перейменували проспект Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова, передають "Коментарі. Харків".

"За" проголосували 52 депутати, "проти" - 8. 

В ході обговорення питання секретар міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Харківської міськраді Олексій Хорошковатий доповів, що в місті пройшли громадські слухання щодо перейменування проспекту. За їх підсумками 86% учасників підтримали перейменування. Це 11 193 харків’ян. 

Проте депутат міськради Ігор Черняк заявив про низку процедурних порушень, які він знайшов, та фальсифікацію результатів громадських слухань. Крім того депутат повідомив, що у разі прийняття цього рішення, він буде оскаржувати його в суді.

Пізніше міський голова Харкова повідомив у соцмережах, що позиція міськради з цього питання послідовна і гранично ясна, а рішення сесії, засноване на результатах громадського обговорення і за потреби міська рада готова відстоювати його у суді.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Інституті нацмапяті прокоментували розпорядження Кернеса про перейменування проспекту Григоренка на честь Жукова. Його вважають незаконним, оскільки згідно з чинним законодавством, забороняється привласнювати юридичним особам та об'єктам права власності імена або псевдоніми осіб, що займають керівні посади у комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище) тощо.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися