Депутати Харківської міськради звернулися до Прем'єр-міністра України

Депутати просять Прем’єра врегулювати питання щодо розрахунків за газ

Сьогодні, 26 лютого, депутати Харківської міської ради на черговій сесії затвердили звернення до Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням врегулювати питання розрахунків ХТМ з постачальником газу. Про це повідомляє прес-служба міської ради Харкова, передають "Коментарі. Харків".

У своєму зверненні депутати просять внести зміни до постанови КМУ "Про затвердження порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладені спеціальні обов'язки".

Зокрема, в документі йдеться про скасування коефіцієнту рівня розрахунків, який збільшує відрахування з розподільчого рахунку КП "Харківські теплові мережі" на користь НАК "Нафтогаз України". Це необхідно для забезпечення стабільної роботи КП "ХТМ" та інших підприємств комунальної теплоенергетики.

У зверненні зазначено, що результатом застосування коригуючого коефіцієнта є збільшення відрахувань з розподільчого рахунку на користь НАК "Нафтогаз України". Відповідно, покриття суми недоплати споживачів за теплову енергію відбувається тільки за рахунок теплопостачальних підприємств. Якщо ці зміні не будуть внесені, у КП "ХТМ" не залишиться коштів для виплати заробітної плати співробітникам, сплати податків, підтримки роботи технологічного обладнання тощо. 

Депутати попросили Прем’єр-міністра сприяти якнайшвидшому вирішенню питання та повідомити міськраду про результати.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що найгірше платять за газ харків'яни з субсидіями та пільговики.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися