Харківські активісти влаштовують мітинг під ОДА проти вирока Стерненку: деталі

Громадські та політичні організації вважають вирок незаконним та політично вмотивованим, тому збираються ввечері влаштувати протест

Активісти закликають своїх однодумців влаштувати мітинг під ОДА на знак протесту проти ув'язнення Стерненка. Про це йдеться на Facebook-сторінці запланованого заходу.

"Громадськість Харкова не мовчатиме про черговий прояв кривосуддя, про чергове злочинне переслідування активістів!", - пишуть у анонсі акції.

Організаторами мітингу є 5 громадських неурядових організацій та політична партія "Голос". Серед представників активістів - "ФРІ. Харків", "Українські студенти за Свободу", "Світанок", "Харківський антикорупційний центр", "Смарт Медіа".

"Судова система перетворилася на знаряддя тиску та усунення неугодних", - пишуть на сторінці партії "Голос".

Сьогодні Приморський районний суд міста Одеси призначив Сергію Стерненку 7 років та три місяці ув'язнення з конфіскацією половини майна.

Він був засуджений за викрадення людини у 2015 році. Його обвинувачують у розбійному нападі, викраденні, незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Вирок було винесено на підставі двох статей: про напад та заволодіння чужим майном, а також про незаконне зберігання зброї. За третьою статтею - про викрадення людини - він був звільнений від покарання у зв'язку із закінченням строку притягнення до відповідальності.

"У відповідності до вимог Закону України про кримінальну відповідальність, покарання має на меті не тільки кару, а повинне забезпечити перевиховання обвинуваченого, задля недопущення повторення протиправної поведінки з його сторони. Покарання повинно бути справедливим", - йдеться у прес-релізі судового рішення.

Згідно із повідомленням, було враховано ступінь тяжкості вчиненого, особу обвинуваченого, та обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що суд виправдав виховательку дитячого саду, через яку дівчинка вистрибнула з вікна кімнати. У рішенні зазначено, що на момент інциденту обвинувачувана вже була на пенсії, а судом їй було призначено обмеження свободи, що є порушенням закону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися