"Для City Express достатньо відремонтувати стару інфраструктуру" - в Укрзалізниці пояснили суть проєкту

Буде покращена робота диспетчерів, відремонтована стара інфраструктура та наявний рухомий склад

Голова правління АТ "Укрзалізниця" Володимир Жмак на форумі "Україна 30. Інфраструктура" розповів про деталі анонсованого вчора президентом проєкту City Express, про це повідомляють у прес-службі "Укрзалізниці".

У перевізника під проєктом City Express розуміють інтеграцію залізниці з транспортною системою міста. Цього планується досягти, об'єднавши великі міста із їхніми меншими містами-супутниками в єдиний транспортний простір.

"У першу чергу хочу сказати, що мова не йде про "новий гіперлуп", мова не йде про космічні досягнення. Цей проект дуже прагматичний, практичний і реальний. Він не потребує дуже великих вкладень, але він дасть значний ефект", - зазначив Жмак.

За словами керівника, варто звертати увагу на те, що хоча й великі міста розростаються дуже швидко, у їхніх містах-супутниках також активно збільшуються житлові площі, будуються нові будинки, і багато людей обирає там собі житло через більшу доступність.

"Під час будівництва приміський транспорт залишається поза увагою й усі добираються до міста в заторах, дихаючи вихлопними газами. Тому ми вирішили змістити фокус і в цьому році зосередитись на приміському сполученні", - повідомив він.

За словами Володимира Жмака, цінність проекту полягає у тому, що нічого нового для нього не потрібно.

"Все, що для цього проекту потрібно, у нас вже є. У нас є інфраструктура, рухомий склад. Тому сьогодні ми плануємо, відремонтувати деякі ділянки, покращити диспетчеризацію", - зазначив Жмак.

За словами посадовця, одним з нових інструментів для приміського руху стане човниковий рух електропоїздів, інтегрований у вже існуючу транспортну систему міста.

Вчора президент Зеленський розповів про початок запровадження нового проекту для приміського транспорту "City Express". "Коментарі" розповідали, що одним з пілотних міст для його запровадження має стати Харків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися