"Видобутку газу у Жихорі не буде": харківські депутати звернулися до Мінприроди

Діяльність "Нафтогазрозробка" призведе до надзвичайної ситуації з катастрофічними наслідками

Харківські депутати звернулися до Міністра охорони навколишнього середовища та природних ресурсів із закликом розібратися у законності видобутку газу в Жихорі.

Депутати зазначили, що видобуток газу у Жихорі та облаштування ТОВ "Нафтогазрозробка" Хорошівської площі матиме негативні екологічні наслідки. Поряд розташовані селища Бабаї, Безлюдівка, Хорошеве, мікрорайон Жихор, тому невжиття заходів призведе до надзвичайної ситуації із тяжкими наслідками.

"До Харківської міської ради надходять численні звернення жителів мікрорайону Жихор з проханням дати правову оцінку ситуації, яка склалася навколо планової діяльності з облаштування ТОВ "Нафтогазрозробка" Хорошевської площі - буріння, облаштування, підключення свердловин №1, 2, з буріння трьох  водних свердловин для водозабезпечення процесу буріння свердловин, будівництво установки підготовки газу, будівництво газопроводу від установки підготовки газу до газопроводу з передачі товарної продукції, а також будівництво газопроводу", - йдеться у зверненні.

Депутати наголосили на тому, що така діяльність призведе до серйозних екологічних наслідків: забруднення підземних вод, забруднення земель та поверхневих вод, великих обсягів води, вплив на природний ландшафт, забруднення атмосфери технологічними та іншими викидами, вплив на зміну клімату, вилучення земельних ресурсів, зміни сейсмічної активності та радіаційного фону.

У зверненні міністра закликали не допустити видобутку газу або нафти у Жихорі, вжити для цього відповідних заходів та взяти питання на особистий та державний контроль.

Нагадаємо, раніше харківські депутати звернулися до президента за сприянням у вирішенні ситуації із забрудненням заводом "Коксохім" повітря на Харківщині. "Коментарі" розповідали, що заводу заборонили проводити свою діяльність до усунення недоліків, проте він все одно працює.



Александр

25 лютого 2021, 11:32

В нашем государстве происходит какая-то камасутра. Сначала решили добывать газ, Потом начали готовить для этого соответствующую инфраструктуру. Затем появляются противники этой затеи, которые говорят о плохих последствиях для экологии. Зачем тогда начинали? Почему сразу не был поднят вопрос о последствиях для экологии? И вообще, стоит ли добывать здесь газ, если для потребителей он имеет огромную стоимость да еще и приведет к необратимым негативным экологическим последствиям? Кажется, что чьи-то финансовые интересы находятся выше безопасной жизни людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися