На Харківщині гризуни оселилися в озимій пшениці та не тільки

Поширення гризунів стримує нестабільна погода

У Харківській області фахівці перевірили фітосанітарний стан посівів озимої пшениці та ріпаку. Про це повідомили в головному управлінні Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відзначається, що на 25 лютого 2021 року  у посівах озимої пшениці та ріпаку знайшли 1,0 — 2 колонії гризунів на гектарі за поширеності  78-100%; у багаторічних травах їх чисельність становила  1,0 — 4 колонії на гектарі за поширеності 100%;  на  неораних землях їх чисельність становила  1,8 — 3 колонії на гектарі за поширеності 100%.

"Зараз стримуючими факторами розвитку мишоподібних гризунів є періодичні відлиги, ожеледі й замерзання талої води на полях і в норах. Їх подальший розвиток  значною мірою визначатимуть погодні умови, зокрема, стабільна температура повітря, тривалий період без снігового покриву, або ж наявність стабільного снігового покриву сприятимуть життєдіяльності гризунів", - відзначили фахівці.

Раніше "Коментарі" розповіли про лісове господарство, яке порушує закон, але не визнає свою провину, а саме звинувачує інспекторів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися