Вибори на 179-му окрузі на Харківщині: спостерігачі стурбовані змінами в складі окружної виборчої комісії

На окрузі за два тижні до голосування з незрозумілих причин змінили половину членів виборчої комісії та її голову

Сьогодні, 27 лютого, Комітет виборців України зробив заяву з приводу організації виборчого процесу на 179 окрузі в Харківській області. Текст заяви оприлюднений на сайті КВУ, передають "Коментарі. Харків".

В  ній говориться про можливі зловживання в роботі окружної виборчої комісії через суттєві заміни в її складі.

"24 лютого було прийнято Постанову ЦВК №57 "Про зміни в складі окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року в одномандатному виборчому окрузі № 179", якою було замінено половину членів комісії та її голову. Зокрема, достроково було припинено повноваження голови та члена комісії від політичної партії "Слуга Народу", а також замінено чотирьох членів комісії, включених до складу ОВК за поданням голови ЦВК", - говориться в заяві.

В Комітеті виборців повідомляють, що одночасна заміна значної кількості членів комісії, в тому числі і тих, які були подані головою ЦВК, викликає низку запитань та непорозумінь. Таке рішення в КВУ назвали неочікуваним, а мотиви для проведення таких змін – незрозумілими.

"Відповідне рішення може поставити під сумнів стабільну роботу комісії за два тижні до дня голосування і призвести до спроб вчинення незаконних дій під час голосування та встановлення результатів виборів", - говориться у заяві.

В КВУ звернулися до новопризначених членів окружної виборчої комісії з проханням належно виконувати свої обов’язки і дотримуватися норм чинного законодавства. А представникам міжнародних організацій та іноземних держав, запропонували приділити належну увагу виборам у 179 окрузі та слідкувати за дотриманням принципів вільного, чесного і демократичного голосування.

Також у Комітеті нагадали, про про використання недоброчесних технологій в цьому окрузі. Зокрема, висування кандидатів-двійників і розповсюдження фальшивої агітаційної продукції. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області правоохоронці розслідують правопорушення і чорний піар щодо кандидата в нардепи Юлії Світличної.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися