"Школи - на дистанціонку, масові заходи - обмежити": які заборони діють на Харківщині з 18 березня

Спортивні, культурні, релігійні заходи проводитимуться зі значним обмеженням, навчатимуться "очно" лише учні молодших класів

У середу відбулося засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук, про це повідомили у прес-службі ХОДА.

У зв'язку зі зростанням рівня захворюваності на Covid-19 керівникам закладів загальної середньої освіти рекомендовано перевести школярів на дистанційне навчання.

"Згідно із рішенням комісії ТЕБ та НС, дистанційно рекомендується навчати учнів загальноосвітніх закладів області, окрім учнів 1-4 класів.

При цьому, якщо в початкових класах будуть виявляти випадки СOVID-19, їм також рекомендуватимуть переходити на дистанційну форму навчання", - йдеться у повідомленні.

Заборона не розповсюджуватиметься на учнів спеціальних, санаторних закладів, закладів спеціалізованої освіти обласного підпорядкування, а також навчально-реабілітаційних центрів - за умови, якщо вони дотримуватимуться санітарних та протиепідемічних заходів та здійснюватимуть обов'язковий щоденний контроль за станом здоров'я учнів.

"Закладам професійної та професійно-технічної освіти, фахової передвищої та вищої освіти також рекомендовано перейти на дистанційну форму навчання з 18 березня", - повідомили у ХОДА.

Окрім цього комісія запроваджує низку інших обмежень для мешканців області з 18 березня:

"Забороняється проведення масових заходів (спортивних, культурних, розважальних, соціальних, релігійних, наукових, освітніх та інших) за участю більше 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або відкритої території. Також не можна заповнювати зали, де відбуваються такі заходи, більш ніж наполовину", - йдеться у рішенні комісії.

Крім того, забороняється приймання відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненням більше 50% місць.

Також заборонено діяльність спортивних залів та фітнес-центрів, у яких немає можливості розміщення 1 особи на 10 кв.м., басейнів - більше ніж на 4 особи на доріжку для індивідуальних занять та 6 - для групових.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що заступник губернатора Харківської області Михайло Черняк анонсував посилення карантинних обмежень та закликав готуватися не лише до дистанційного навчання, але й до транспортних обмежень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися