В інституті нацпам’яті просять покарати депутатів, які проголосували за перейменування проспекту в Харкові на честь Жукова

Інститут національної пам’яті зробив заяву з приводу перейменування проспекту в Харкові

Український інститут національної пам’яті зробив заяву щодо рішення Харківської міської ради перейменувати проспект Петра Григоренка. Її тест оприлюднили на сайті Інституту, повідомляють "Коментарі. Харків".

В Інституті нацпам’яті впевнені, що рішення про перейменування проспекту провокує війни пам’яті, ображає пам’ять про ветеранів Другої світової війни, є незаконним і не сприяє консолідації суспільства.

Крім того, воно порушує частину 6 статті 3 Закону України “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”, що прямо забороняє присвоювати імена або псевдоніми осіб, які обіймали керівні посади у Комуністичній партії та вищих органах влади Радянського Союзу. 

"Георгій Жуков підпадає під дію цієї статті, оскільки обіймав низку керівних посад в СРСР, зокрема, був міністром оборони у 1955-1957 роках і членом Президії ЦК КПРС у 1957 році", - говориться в заяві.

В Інституті повідомили що звернуться до правоохоронних органів та наполягатимуть на персональній відповідальності усіх, хто причетний до порушення закону. До заяви додали список депутатів міської ради Харкова, які голосували за перейменування проспекту на честь Жукова.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що 26 лютого, в ході тридцять третьої сесії Харківської міської ради VII скликання депутати перейменували проспект Петра Григоренка в проспект Маршала Жукова. "За" проголосували 52 депутати, "проти" - 8.



Дмитрий

20 грудня 2020, 20:02

Депутатам респект !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися