Харків'янам розповіли, куди можна здати відпрацьовані термометри, батарейки та лампочки

У різні райони міста приїжджатиме екобус, у який можна здати небезпечні відходи та дізнатися про їхню утилізацію

У Харкові з'явиться автобус, який їздитиме по районам Харкова та збиратиме батарейки, лампочки та термометри. Про це повідомляють у прес-службі Харківської міськради.

У КП "Муніципальна компанія поводження з відходами" розповіли, що "екобус" придбали за кошти бюджету територіальної громади минулого року. А зараз вдалося купити 20 контейнерів для "небезпечних" відходів.

Юрій Суярко - директор комунальної установи - розповідає, що новенькі контейнери встановлять біля районних адміністрацій, виходів зі станцій метро та в інших прохідних місцях.

"Люди зможуть складати люмінесцентні та енергозберігаючі лампи, батарейки та ртутні термометри у ці контейнери, а також приносити до екобусу, який буде їздити районами і забирати відходи з цих 20 контейнерів", - пояснює директор.

В комунальній установі планують у подальшому отримати ліцензію на поводження з небезпечними відходами у Харкові. Це питання розробляють протягом року а отримати ліцензію розраховують вже у кінці квітня.

Проєкт "екобусу" стартує у травні. До цього часу організатори розроблять маршрут автобуса, графік зупинок та рекламну продукцію для привернення уваги до соціального екопроєкту. Початково на борту автобусу будуть присутні волонтери, які проводитимуть роз'яснювальну роботу щодо роботи автобусу та правил поводження з небезпечними відходами.

Наразі, аби утилізувати батарейки - їх необхідно надсилати до Румунії, термометри утилізують на спеціальних заводах в Україні, а лампочки можуть бути знешкоджені та захоронені на полігоні у Дергачах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Харківщина стала учасницею екологічного проєкту із висадки дерев. У якості символічного старту заходу у ХОДА на подвір'ї висадили два дерева.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися