Прокуратура вимагатиме взяти під варту всіх затриманих під час масових заворушень на «Барабашово» в Харкові

55 затриманим на ринку «Барабашово» в Харкові повідомили про підозру

Прокуратура готує до суду клопотання з вимогою взяти під варту всіх затриманих під час сутичок на ринку "Барабашово" у Харкові, які відбулися у четвер, 27 лютого. По це "Коментарям. Харків" повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Наразі 55 людей віком від 19 до 55 років  затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всім їм повідомили про підозру за фактом масових заворушень (ч. 1 ст.  294  КК України). 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що у четвер, 27 лютого, на ринку "Барабашово" стався конфлікт через спробу демонтажу арки на вході до ТРЦ. 

З місця заворушень до відділу поліції доставили більше 50 осіб. На місці події поліцейські вилучили кілька гумових кийок, газові балончики та травматичні пістолети. Фахівці вибухотехнічного управління жодних вибухонебезпечних предметів не виявили.  Речові докази направили на експертизу. 

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що до медиків швидкої невідкладної допомоги на місці події звернулися 5 людей. Троє з них отримали опіки очей, ймовірно через розпилення газового балончику. Двоє – опіки рук та ніг. Останніх швидка госпіталізувала до харківської лікарні невідкладної допомоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися