В вихідні на площі Свободи в Харкові заспівають та спалять опудало

На головній площі Харкова прощатимуться з зимою

Сьогодні, 28 лютого, на площі Свободи в Харкові відкрився масничний ярмарок з млинцями та іншими частуваннями. На вихідних обіцяють гуляння. Про це повідомляє прес-служба міської ради Харкова, передають "Коментарі. Харків".

Концертна програма, присвячена всьому масляному тижню запланована на 29 лютого та 1 березня. 

У суботу, 29 березня, концертна програма під назвою "Масляну сім днів гуляємо" запланована  з 16:00 до 18:00. На основній сцені виступить театр народної музики "Обереги", а також колективи Індустріального і Київського районів Харкова.

Програму присвятять масному понеділку "Зустріч", коли гостей вітають млинцями і оладками, та масному вівторку "Загравання", коли парубки виглядають наречених, а дівчата – суджених.

У неділю, 1 березня, святкові гуляння розпочнуться з 12:00 і триватимуть до самого вечора. Почнуть заходи колективи Шевченківського району, потім виступлять представники Слобідського, Московського, Немишлянського, Новобаварського, Холодногірського та Основ'янського районів Харкова. 

З піснями і танцями вони розкажуть про середу, "розгульний" четвер, п'ятничні вечорниці у тещі і традиційні суботні посиденьки у зовиці. Завершать програму так званою прощеною неділею.

Увечері, з 17:45 до 18:00, пройде дефіле персонажів "Масляна сім днів гуляє", після якого відбудеться традиційне спалення опудала Марени.

В ці дні біля головної сцени буде працювати арт-зона, де пройдуть театралізовані інтерактивні перформанси. Крім того, традиційно всі райони міста підготували свої інтерактиви.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на вихідних в парку Горького в Харкові святкуватимуть Масляну. Організатори пообіцяли 7-метровий стовп з подарунками та народну дискотеку.



Джерело: заг,) В вихідні на площі Свободи в Харкові заспівають та спалять опудало (ЦІЛЬ тайтл) Харків площа Свободи Масляна програма заходів – Масляна 2020 на площі Свободи в Харкові – масничний ярмарок Харків (АНОНС публікації) На головній площі Харкова прощати
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися